keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kirja-arvostelu: Suurin huijaus ikinä



Suloinen huijari-Ally Carter

Kirja kertoo viisitoistavuotiaasta salaperäisestä Katarina Bishopista. Hän on mestarihuijari. Hän haluaa kuitenkin aloittaa elämänsä puhtaalta pöydältä, nimittäin kaidalta tieltä. Hän huijaa itsensä Golganin kouluun, mutta hänet potkitaan sieltä ulos, koska hänet on lavastettu rikkomukseen. Rikkomukseen, jota hän ei koskaan tehnyt. Ensimmäistä kertaa elämässään hän on syytön. Hän ei todellakaan ajanut rehtorin autoa suihkulähteeseen, miksi hän niin olisi tehnyt? Hän ei olisi edes halunnut lähteä koulusta pois. No kieltämättä  valvontakameran kuvaamalla nauhalla liikkuu ihan Katin näköinen musta hahmo, mutta se ei ole Kat. Ei toisiaankaan.
Tämä on Halen tekosia...

Hale on uskomattoman komea nuori mies, jopa samanikäinen. Kat saattaa olla ihan hieman ihastunut häneen...Tai sitten ei. Jokatapauksessa Hale on Katin hyvä ystävä.

Kat ehti olla jopa kolme kuukautta koulussa. Sinä aikana hän jäi paljosta paitsi...

Katin mestarivaras isä on vaarassa. Pahimmanlaatuinen  rikollinen Arturo Taccone nimittäin väittää, että Katin isä on varastanut Arturon kalleimmat, rakkaimmat aarteet. Viisi mittaamattoman arvokasta taulua. Katin mielestä isä on kuitenkin syytön rikokseen. Kat haluaa pelastaa isänsä vaarasta, hankimmalla taulut takaisin.  Niiden hankkiminen osoittautuu kuitenkin perin hankalaksi, miltei mahdottomaksi. Onneksi hänellä on rinnallaa ikioma huijariklaani.

" Lumihiutaleet takertuivat Katin silmäripsiin, sulanutta lunta valui pitkin hänen poskiaan kyynelten lailla. Sireenien voimistuva ääni tuli lähemmäs ja kiskoi Katia hereille unesta, josta hän ei halunnut pois. Kat ojensi kätensä toivoen voivansa tarttua lumeen, yöhön."

Miltä kirja mielestänne vaikuttaa?

Oma arvio:

 

traileri

Kirja kannesta kanteen tiivistettynä

Kirjailija kertoo kirjastaan


<3: TaiteenTaikaa

3 kommenttia:

  1. Heips! :)
    Kiva blogi sulla, ja hauskaa löytää jonkun samanikäisen kirjoittama blogi. Niitä on vaikee löytää. Itse rakastan kirjoja myös, ja tuo kirja vaikuttaa kiinnostavalta. Pitäisi varmaankin lukea! :)
    >> Jos kiinnostaa: www.dream-on-12.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät blogistani! :-) Kannattaa tosiaan lukea!

      Poista
    2. Jos kirjat kiinnostaa, niin nythän blogissani on meneillään kirja-arvonta! :-)

      Poista