maanantai 7. tammikuuta 2013

Kirja-arvostelu: Unelmien piparminttupoika

Kauhia, kun en ole kirjoittanut tänne blogiin mitään pitkään aikaan! Ja tuo joulukalenteri jäi kesken...:D No pitää alkaa vähän aktiivisemmaksi! :-)
Mulla ois teille itseasiassa tiedossa yksi kiva juttu, kirjoihin liittyen...Sen saatte kuitenkin tietää myöhemmin! ;P

Itseasiaan...Piparminttupoika-Tiina Lehtineva 

Lotta on yhdenksäntoistavuotias hyväntuulinen syöpäpotilas. Hän on viettänyt sairaalassa suurimman osan elämästään. Tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä. Hiuksia alkaa luultavasti kasvaa pian ja kulmakarvat.

 Lotta jakaa huoneensa kolarissa olleen Emilian kanssa. Onneksi Emilialla ei ole vakavempia vammoja, murtumia vain. Lotta on toivekas, ehkä hän ystävystyy Emilian kanssa.  Ainakin hän vaikuttaa mukavalta.

Emiliaa tulee katsomaan kaksi poikaa. Suunnilleen Lotan ikäisiä. Lotta iskee silmänsä toiseen heistä. Lotan mielestä hän on todella komea. Hänen nimensä on Jooa. Jooa, miten hauska nimi. Heidän katseensa kohtaavat ja Jooa tulee juttelemaan. Lotta peittää kuitenkin vaistomaisesti paljaat kulmansa. Eihän hän kehtaa näyttää naamaansa, kun hänellä ei ole edes kulmakarvoja!  Kuitenkin Lotta voisi sulaa kauttaaltaan siihen paikkaan. Lotan harmiksi  pojat lähtevät, mutta palaavat jo seuraavana päivänä. 

" Mun sisällä heitti kuperkeikkaa, kun Jooa hymyili mulle koko ajan. Me katottiin leffaa vierekkäin tässä mun sängyllä, ja kaikki oli niin mahtavaa. Pystyin tuntemaan sen lämmön, kun istuttiin niin lähekkäin. Siinä oli hyvä olla. En olis koskaan uskonut, että voisin tuntea näin pojan lähellä."

 Lotta taitaa olla ihastunut Jooaan. Hän unelmoi hänestä aivan vähän, ei ei hän saisi. Ei siitä kuitenkaan tule mitään ja Lotan sydän särkyy, taas. Se on jo särkynyt silloin, kun isä hylkäsi hänet kokonaan hyvästelemättä. Ehkä tuo komea nuori mies voisi kuitenkin kerätä palaset ja koota ne uudestaan sydämeksi.

" Kun kaksi löytää toisensa, maailma paranee hieman.
Kun kaksi nauraa yhdessä, maailma katoaa hetkessä.
Kun kaksi löytää unelman, maailmalla ei ole väliä.
Kun kaksi toteuttaa unelman, maailma on heidän."      

Se ei ollutkaan vain pinetä ihastumista, vaan jotain syvempää ja molemminpuolista.

Mitä heille käykään?  Tuleeko Emiliasta Lotan ystävä?                   


 Kirja on ihanan hyväntuulinen ja suloinen. Minuakin hymyilytti monta kertaa lukiessani kirjaa. Kirjailija on kuitenkin aika outo minulle, en ole aikaisemmin lukenut hänen kirjojaan. Tämän perusteella pitäisi! :-)

LISÄTIETOA KIRJAILIJASTA 

Oma arvio:Oletteko lukeneet kirjan? Tykkäsittekö?


<3:TaiteenTaikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti