perjantai 23. marraskuuta 2012

Kirjeet, jotka eivät koskaan saapuneet


Kun kesä päättyy

Ohjannut: Noa Aharoni Israelissa, vuonna 2011

Käsikirjoittanut: Noa Aharoni


Maya on pieni, energinen ja iloinen kesälomalainen. Kesäloman jälkeen hän menee toiselle luokalle, jos hän osaa lukea ja kirjoittaa siihen mennessä. Mayalla on pikkuveli. He ovat todella läheisiä. Mikään ei voi erottaa heitä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä

Mayan äiti Michal aikoo ottaa hänen isänsä  heille asumaan, sillä hänellä on vaikea sairaus, eikä Michal usko, että hän pärjää omillaan. Michalin sisko suivaantuu siitä täysin. Hän ei halua ikinä nähdä isäänsä, joka jätti heidät yksin heidän lapsuudessaan. Joka ikinen päivä lapset odottivat isänsä tulevan, mutta hän ei tullut. Siitä kärsi Michalin äiti. Hän ei kyennyt antamaan tytöille sitä rakkautta ja huolenpitoa, mitä he tarvitsivat silloin eniten. Silti Michal haluaa tutustua isäänsä.

Michelin isä on pelkuri, hän sanoi lähettäneensä tytöille kirjeitä joka päivä. Oikeasti hän ei koskaan uskaltanut lähettää niitä.

Mayan isoisä muuttaa taloon. Ei hän olekaan kamala, itse asiassa Maya pitää hänestä. Hän on juuri sellainen isovaari jota voi vain toivoa.

Elokuva meinasi saada minut itkemään, vaikka kuinka monesti. Siinä on vain niin koskettavia kohtauksia ja taitavia näyttelijöitä. Minun mielestäni elokuva oli todella kaunis kertomus pienestä haavoittuvasta tytöstä. Se oli niin todentuntuista ja käsikirjoitus oli realistinen. Vaikkakin elokuvissa kaikki on mahdollista, ei pidä mennä liiallisuuksiin.

 Ohjaaja oli itse paikalla katsomassa näytöstä, tässä nimmari! :-)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti