maanantai 15. lokakuuta 2012

Kirja-arvostelu: Onko rakkaus vain harhaa?

Delirium-Lauren Oliver


"Rakkaus on harhaa"









Rakkaus on vastoin lakia. Ketään ei saa rakastaa. Rakkaus on vaaraksi. Se leikataan ihmisistä pois. Vastakkaiset sukupuolet eivät saa olla kosketuksissa toistensa kanssa. Jokaiselle valitaan oma aviopuoliso, sitä ei saa päättää itse. Jokapuolella on viranomaisia,jotka tarkkailevat, mitä teet ja mitä sanot.
.
Lena on aina ollut uskollinen yhteiskunnan järjestelmälle, hän ei ikinä tehnyt  mitään väärää. Lenalle on aina uskoteltu, että hänen äitinsä on kuollut, mutta se ei pidä paikkaansa. Lenan äiti on ollut vankilassa melkein Lenan koko lapsuuden.  Lenan äiti on kapinallinen.

Eräänä päivänä Lena oli juoksulenkillä parhaan ystävänsä Hanan kanssa. Silloin hän näki sen. Sen vaaleahiuksisisen, ihanasti nauravan ja hymyilevän pojan. Alexin. Siitä kaikki alkoi. Siitä syttyi jotain erityistä.  He tykkäsivät käydä piknikillä Brooklyn 37:ssä. Se oli autio talo, jossa kukaan ei häiritsisi tai tarkkailisi. Rajan toisella puolella on Korpi. Korpi, joka on vapaa vyöhyke. Siellä ei ole viranomaisia ja siellä saa elää vapaasti. Alex ehdotti Lenalle korvessa käymistä. Lena suostui, iltahämärässä he kiipesivät aidan yli, vapaalle vyöhykkeelle. Siellä oli kaunista, mutta karua. Sieltä näki kauniit kirkkaat tähdet. Onnistuneen vierailun jälkeen Alex ehdotti karkaamista ikuisesti rajan toiselle puolelle. Lena oli epävarma. Silloin hän joutuisi jättämään taakseen perheensä, kunnollisen ja hyvän elämänsä ja ennenkaikkea taatusti turvallisen tulevaisuuden. Mutta nykyisin kaikista tärkein asia hänen elämässään oli Alex. Alex ja hänen suloiset suudelmansa. Lena suostui. Mitä tapahtuukaan tuona kohtalokkaana iltana? Ota selvää.

Minun mielestäni kirja on aivan uskomattoman ihana, se on täynnä rakkautta ja seikkailuja. Se on kirjoitettu todella taitavasti. Kirja vei minut mennessään. Viimeinen kohtaus sai minut itkemään, taisi saada äitinkin itkemään. Äitikin on lukenut tämän kirjan. Deliriumista on ilmestynyt jatko osa, nimeltään Pandemonium-Rakkaus on kapinaa. Olen nyt lukemassa sitä, joten siitäkin on tulossa postausta. Minun käsittääkseni Deliriumista ollaan myös tekemässä elokuvaa, vai onko se jo tehty? Jos joku tietää, niin voi kommentoida ja kertoa. :-)

Oma arvioni:
 


Tässä on traileri kirjasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti