perjantai 26. lokakuuta 2012

Kirja-arvostelu: Täydellisen mekon kanssa Titanicin kannelle

Muotimatkaaja Titanicin kannella-Bianca Turetsky


 

Lainaus kirjasta: " Kutsu tuli ihan tavallisena torstaipäivänä."  Louise Lambert rakastaa vintagevaatteita. Niissä voi tuntea, haistaa ja kuulla historian tuulahdukset. Kirje on unelmien täyttymys. Kirjeessä hänet kutsutaan kiertävään vintagevaatemyyntiin. Kirjeellä on loistava ajoitus, sillä koulussa on tanssiaiset, eikä Louisella ole pukua sinne. Ei hänellä kyllä ole pariakaan. Louise päättää mennä parhaan kaverinsa kanssa vintagevaatemyyntiin. Perillä Louisen hengitys salpaantuu. Siellä on niin kauniita pukuja. Jokaisella on oma historiansa, oma tarinansa, oma omistajansa. Kukahan tätäkin on pitänyt päällään? Hän haluaa löytää  sokaisevan ja  täydellisen puvun. Liikkessä olevat puvut ovat kyllä kauniita, mutta hän etsii sitä tiettyä. Hän kiertelee liikettä, kunnes huomaa vaatekaapin. Hän vetää norsunluunväristä vaatekaapin ovea. Sieltä paljastuu leopardikuvioisia takkeja, korkokenkiä ja upeita paljettipukuja. Kaapin perältä pilkottaa jotain helmiäisenpunertavaa. Louise työntää muut puvut sivuun nähdäkseen paremmin. Tämä on se oikea. Hän tietää sen. Tämä on täydellinen. Louise haluaa sovittaa sitä. Myynnin omistajat epäröivät.

 Lainaus kirjasta: " -Oletko sinä ihan varma, että haluat kokeilla sitä, kultaseni? Marla kysyi Louiselta epäröiden.
-Tottakai hän on varma, Brooke sanoi ja nyökkäsi: - Se on aivan upea, Lou. Siis vintagevaatteeksi.
-Niin on minä rakastan sitä, Louise kehräsi ja painoi viileän silkkisen kankaan vasten poskeaan".

Louise antaa Marlan työntää itsensä semin taa. Louise nostaa vaaleanpunaisen mekon päällen ja antaa sen laskeutua ylleen kuin verhon. Louise alkaa huimata, heikottaa ja pyöryttää. Sitten kaikki mustenee. Kun Louise herää, hän on Titanicin kannella.

Mitä tapahtuukaan Titanic-laivassa, joka on tuomittu osumaan jäävuoreen ja uppoamaan?

Suosittelen tätä kirjaa seikkailunhaluisille ja muotiarakastaville! Tämä on mahtava kirja. Tämä on juuri niitä kirjoja joka tempaa mukaansa. Tämä on niitä kirjoja, joka liimaa lukijan silmät itseensä, eikä niitä saa irti ennen kuin on lukenut koko kirjan.  Minä olen aina unelmoinut matkaavani tuohon aikaan, tuohon pukujen loisto aikaan. Rakastan nimittäin vanhanajan loistokkaita pukuja ja sen ajan naisellisuutta. Suosikki kohtaukseni on se, kun Louise huomaa olevansa vanhahkossa huoneessa, joka sattuu olemaan laivan hytti.

Oma arvio:

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti