torstai 25. lokakuuta 2012

Resepti: Mutakakku :-)

Mutakakku

 

  


2
munaa
 
2 dl
sokeria
 
4 rkl
kaakaota
 
1½ tl
vaniljasokeria
 
1½ dl
vehnäjauhoja
 
1 tl
leivinjauhetta
 
155 g
margariinia



  • Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
  • Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.
  • Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. Toinen tapa on, että otat leivinpaperia (hieman isomman palan, kuin vuoka) ja leikkaat sen vuoan mukaan (hieman isommaksi). Ja sitten vain kaadat taikinan vuokaan. Tämä tapa on nopea, eikä se sotke vuokaa.
  • Paista 175°C uunin keskitasolla n. 10-15 min
  • Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi".
  • Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla. Lisätäksesi näyttävyyttä kakkuun, leikkaa pahvista sydän. Asettele sydän kakun päälle ja ripottele tomusokeria jokapuolelle, näin kakun pintaan tulee sydänkuvio. Voit tehdä yhden ison kuvion tai monta pientä, tai ihan miten itse haluat. :-)   


Mutakakku on todella nopea ja helppo tehdä itse. Tein tosiaan toissapäivänä mutakakun, siitä tuli todella hyvää. Pilkoin taikinan sekaan hieman suklaapaloja, koska kun mutakakkua syö, niin on ihanaa, jos siellä on pari sulaa suklaa kohtaa. Minun mutakakuista tulee aina liian kuivia, mutta tällä kertaa se onnistu täydellisesti. Haluan vielä sanoa, että näitä reseptejä mutakakun tekemiseen on monta erilaista, joten jos tällä reseptillä ei onnistu kunnolla, niin kokeile jollain toisella. 
 
 


Oma arvio:


Tässä on esim. hyvä reseptisivusto: Klik!









     
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti