tiistai 16. lokakuuta 2012

Kirja-arvostelu: Pelastuuko lumivalkoinen kuutti?

Hyytävä seikkailu-Thomas Brezina
Seitsemän tassua ja Penny-kirjasarja
© TaiteenTaikaa



Seitsemän tassua ja Penny-kirjasarjan muita kirjoja:
 
(Tässä ei ole kaikkia kirjasarjan kirjoja.)

Seitsemän tassua ja Penny-kirjasarja on ihan mahtava! En ole lukenut läheskään kaikkia, mutta olen lukenut nyt kolme ja ne ovat aivan ihania. Kirjoja on ilmestynyt 28 erilaista. Kirjoja on käännetty monille eri kielille ja ne ovat suosittuja. Suosittelen kirjasarjaa erityisesti eläinihmisille, koska kirjoissa seikkailee paljon eläimiä. Kirjoissa myös pelastetaan eläimiä monilta vaaroilta. Suosittelen kirjaa myös muillekin, jotka tykkäävät seikkailukirjoista.


Hyytävä seikkailu:

 Penny menee kylään isovanhempiensa luo Norjaan. Koirat Robin ja Milli tulevat tietenkin mukaan. Norjassa tapahtuu outoja. Penny ja hänen isovanhempansa nimittäin löytävät hylätyn hylkeenpoikasen.

Lainaus kirjasta: " Pidellessään lumivalkoista kuuttia sylissään Penny päättää, että sille ei saa tapahtua mitään pahaa". Jos he eivät ota sitä hoitoonsa, se kuolee. Pennyn isovanhempien ystävä Sven on ennenkin hoitanut hylkeenpoikasia. Joten hylkeenpoikanen päätyy hänelle. Sveniä uhkailee joku.

 Penny tapaa kuuluisan Kapteeni Ollen, jolla on oma hotellikin. Penny tutustuu Björniin. Björn on ihan kiva poika, mutta hän kutsuu Pennyn loistokkaisiin juhliin. Penny ei haluaisi mennä, mitähän Elviskin ajattelisi? Mitäpä sillä on väliä sillä hänhän oli matkustanut toiselle puolelle maailmaa. Penny suostuu. Kapteeni Ollessa on jotain hämärää. Juhlissa hän suivaantuu täysin, kun hän kuulee, että Björn aikoo osallistua hylkeenpyyntiin. Hän antaa pojalle kunnon korvapuustin ja potkaisee häntä sääreen. Lainaus kirjasta: "Toiset nuoret miehet, jotka seisoivat  parin askeleen päässä katsomassa, räjähtivät nauramaan äänekkäästi". Penny pinkaisee pakoon. Hän yritti pyytää apua kapteeni Ollelta, mutta häntä ei löytynyt. Penny päätti kävellä isovanhempien luo, eihän se ollut kovin kaukana. Lainaus kirjasta: "Äkkiä hän kuuli takaansa lähestyvän auton ääntä. Se tuli hurjaa vauhtia häntä kohti ja kaahasi lamput sammutettuina. Sitten auto jarrutti, sen ovi työnnettiin auki ja joku hyökkäsi Pennyn kimpuun". Penny oli sotkeutunut vaaralliseen asiaan, nimittäin hylkeenpyyntibisnekseen. Svenin poika Martinkin  kidnapattiin
Mitä tapahtuu seuraavaksi? Ota siitä selvää.

Hyytävä seikkailu on tunteita herättävä kirja. Se saa olon jännittyneeksi, iloiseksi ja yllättyneeksi. Tykkäsin erityisesti kohtauksesta, jossa Penny tutustuu Björniin. He lyövät vetoa. Kohtaus on jotenkin niin hauska ja söpö.

Oma arvio:

 

Lisätietoa kirjailijasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Thomas_Brezina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti